Coaching

Introductie

Coaching, hoezo? Zelf doen of even tijd voor maken? Je vertrouwde relatie(s) raadplegen of een onafhankelijk klankbord?

Dick van der Meer is gepokt en gemazeld in zijn vak, als directeur, bestuurder, toezichthouder. Hij kent de vraagstukken en valkuilen vanuit alle posities. Hij is al vele jaren actief in diverse maatschappelijke sectoren, met name de culturele sector, en heeft aan den lijve ervaren wat het werken in complexe verbanden en onder stressvolle omstandigheden betekent. Kan zich kortom verplaatsen in veel situaties en posities.

Dick van der Meer vult coaching in zoals al zijn activiteiten: met een goede balans tussen betrokkenheid en afstand, open en discreet, onafhankelijk en vertrouwelijk.

Klankbord voor de eerste 100 dagen

Je komt in een nieuwe positie, veelal ook in een nieuwe omgeving. Niet zelden complex en dynamisch. Je hebt je elders bewezen en mag meteen in het diepe. De eerste 100 dagen in een nieuwe functie zijn echter, ondanks alle eerdere ervaring, telkens weer cruciaal.

Dick van der Meer begeleidt directeuren/bestuurders in die eerste 100 (werk)dagen. Strikt vertrouwelijk. Vijf gesprekken van 1,5 uur, één keer per maand. Sparren over wat je tegenkomt, in je nieuwe positie. Over je keuzes en prioriteiten, de balans tussen aanpakken en loslaten, over jezelf (de baas) blijven, in die voor de rest zo beslissende periode.

Een gevoelig oor

Reacties van cliënten:

– Dick herbergt een evenwichtige combinatie van coachende vaardigheden enerzijds en diepgaande kennis van en ervaring met de sector anderzijds. Dat heeft mij zeer geholpen bij mijn eerste honderd dagen als manager in de culturele sector

– Dick is een zeer bekwame sparringpartner. Hij brengt nieuwe perspectieven in beeld voor het oplossen van problemen. Dat kan gaan over de samenwerking met stakeholders, functioneren van medewerkers, strategische of inhoudelijke issues, et cetera. De ruimte die dit schept helpt me steeds om verder te komen.

– Door goed te luisteren en het juiste te zeggen, kan Dick een nieuw perspectief op een kwestie werpen. Het inzicht dat dit oplevert biedt nieuwe ruimte voor het oplossen van problemen die ik tegenkom bij het leiding geven aan mijn organisatie.

– In mijn functie is het vinden van ‘een gevoelig oor’ lastig. Mensen uit mijn directe omgeving zijn ófwel te weinig ingevoerd in de materie óf ze zijn dat wel, maar hebben een belang bij mijn handelen. Het is prettig dat je dan een onafhankelijk maar ingevoerd iemand hebt, met wie je kan sparren. De gesprekken hebben me gesterkt: ideeën, inzichten of vermoedens werden bevestigd en nieuwe inzichten of horizonten aangereikt. 

Praktisch

De gesprekken worden in overleg gepland. Ze vinden plaats in een prettige omgeving, op rustige locaties, waar ook in het land. Je bepaalt zelf de agenda, verzamelt vanuit je ervaringen in die eerste 100 dagen de onderwerpen die je wilt bepreken, je dilemma´s, de belangrijke vraagstukken, in je werk en voor jezelf. Mail naar info@dickvandermeer.nl of bel 06 54 37 22 05 voor meer informatie. Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.